Det å sykle i regnvær, er sikkert noe de aller fleste av oss har gjort. Jeg synes faktisk det til tider kan være ganske behagelig, men det kommer jo an på mengde regn og temperatur så klart og hvis sykkelen din ikke er elektrisk. Om det er varmt i været, så skader ikke en regnskur, det virker bare nedkjølende og behagelig. Det samme gjelder om man er ute på en joggetur, man kjenner i alle fall at man lever for å si det på den måten.

Langtur på sykkel

I 2007 syklet jeg fra Lindesnes til Nordkapp, en tur jeg hadde ønsket og planlagt i lang tid. Treningen foregikk de siste 3 månedene, med sykkelen rigget slik som den ville være på turen. Det betyr 5 sykkelvesker med utstyr, så totalt ble vekten ganske så høy. Selv om man prøver å være restriktiv på hva man tar med seg, blir det fort volum og vekt ut av det.

4.juli start på Lindesnes

Jeg hadde fulgt med på værmeldingene de siste dagene før turen startet, sommeren 2007 var svært våt så regn var noe jeg tok for gitt. Men siden det hadde regnet så mye tidligere på sommeren, så kunne jeg jo håpe på at det ville slå over til finvær. Siste natten før starten på morgenen 4.juli, ble tilbrakt i sykkelteltet mitt på Lindesnes camping. Været var overskyet med noe duskregn i ny og ned, himmelen tydet på at det ikke alle fall ikke ville bli godvær på startdagen.

4.juli start på Lindesnes

16 etapper

Når jeg syklet av gårde fra Lindesnes fyr, var det oppholdsvær men solen glimret med sitt fravær. Overskyet vær er egentlig det beste været å sykle i, både på grunn av temperaturen men også vinden. Det er ofte roligere vindforhold når det er overskyet. Og regn er definitivt bedre enn motvind. Det skulle ikke gå lenge før regnværet møtte meg, eller jeg møtte regnværet. Langs kysten opp til Horten, var det så å si regnvær fra morgen til kveld. Det tok omtrent 10 minutter fra jeg startet å sykle på morgenen, til alt var gjennomvått. Jeg må innrømme at dette slet litt på motivasjonen min, i alle fall de første 2-3 dagene. Men sta som jeg er, så bestemte jeg meg for at litt dårlig vær ikke skulle få ødelegge en tur jeg hadde planlagt og drømt om lenge.

16 etapper

Blir vant til det meste

Våt blir man vant til å være, enn så lenge var det god sommertemperatur så kaldt var det ikke. Det høres kanskje merkelig ut, men etter noen dager var ikke regnet noe problem for meg. Men jeg valgte å ikke overnatte i sykkelteltet, det var viktig å få tørket klær og ha det tørt og komfortabelt når jeg skulle sove. Det ble derfor mye campinghytter og noe hotell, dette tror jeg var en riktig avgjørelse. Etter 5 dager lå jeg 1 dag etter skjema, været, for tung sykkel og litt lange dagsetapper var årsaken til dette. Men målet om å komme til Nordkapp 21.juli stod fortsatt ved lag. Det er jo viktig å ha et mål å strekke seg etter, uansett type vær.