Etter 5 etapper var jeg kommet til pitstop, dette var planlagt med en natt hjemme. Må innrømme det var godt å sove i egen seng, vaske klær og ikke minst treffe familien. Det faktum at jeg allerede lå en dag etter skjema, stresset meg litt. Jeg skulle være fremme på Nordkapp i tide, for jeg hadde allerede bestilt flybillett sørover dagen etter planlagt ankomst Nordkapp. Jeg håpet så klart at været ville bedre seg, da ville det ikke bli noe problem å hente inn tiden.

Sykkeltur i regnvær del II

Veien videre

Under min pitstop som kun var over natten hjemme, ble en del av utstyret lagt igjen. Det jeg ikke hadde brukt i løpet av de første 5 dagene, ble valgt vekk. Vekten på sykkelen måtte ned, uansett type vær er det tungt å sykle med en tung sykkel. Fra dag 6 gikk ferden over til Sverige, været fortsatte som før med regn og atter regn. Men som tidligere nevnt, været skulle ikke sette en stopper for denne turen.

Furuskog, lange sletter og våt asfalt

Innlandsvegen E45 ble mitt hjem i 9 dager, jeg delte opp dagene i 3 deletapper. Dette hadde jeg gjort helt siden starten på Lindesnes, synes det fungerte bra og siden været fortsatte med regn så bedret deg seg noe. Dagene med regn fra morgen til kveld var over, nå var det mer byger og skurer noe jeg fint kunne leve med. Den første helt regnfrie dagen fikk jeg rett nord for Östersund, skal si det var deilig å kjenne at kroppen var tørr. Men etter hvert som jeg kom lenger nord, kjente jeg at temperaturen sank. Jeg lå fortsatt en dag etter skjema, men jeg hadde en plan om hvordan den skulle hentes inn etter hvert

Finnmarksvidda

Det ble faktisk bare bedre og bedre vær, jo lenger nordover jeg kom. Det var kun 2 dager jeg hadde oppholdsvær hele dagen, men er regnskur eller små byger er ikke noe problem. Jeg hadde jo nesten fått svømmehud, så vann var ikke noe problem lenger. I Nord-Sverige og på Finnmarksvidda var ikke regn noe problem, men derimot myggen. Det var til tider så mye mygg, så jeg valgte færrest mulig stopp. Det å spise en banan var nesten umulig, den ble svart av mygg før den nådde munnen min.

Alta

Det jeg husker best fra turen, tror jeg må bli når jeg syklet inn i Altadalen. Det å komme fra Finnmarksvidda og ned den ville og vakre Alta Canyon, for så å komme til frodige og flotte områder med grønne enger i sommersol, var en flott opplevelse. Sol var jo ikke akkurat noe jeg hadde hatt mest av på turen.

Alta

4 grader, tåke og regn med kraftig vind på Nordkapp

Tidsskjema var innhentet igjen, jeg syklet i rute opp fra Honningsvåg til Nordkapp. Det var 21 juli, men det dårlige været var kommet tilbake. Men nå gikk det kun på motivasjonen om at målet snart var nådd, 4 grader er ikke vanlig for oss søringer den 21.juli. Været setter ikke noen stopper, det er motivasjonen som er avgjørende. Jeg hadde nådd målet mitt.